top of page

'DOOR EN VOOR'

Enkele weken voor de traditionele uitbarsting van de Vesuvius Club in het jaar 2010/2011 hadden we nog weinig creatieve ideeën voor een stunt. Wel speelden er destijds allerlei ontwikkelingen in het dorp. De plaatselijke voetbalvereniging, destijds nog O.Z.C., kwam weer in het dorp Elsloo te spelen. Om dit te realiseren werd door vrijwilligers het kleedhokje verbouwd en het veld werd opgeknapt. Onze aandacht werd getrokken door de vrijwilligers die bij deze klus betrokken waren. En het ging niet alleen om deze vrijwilligers uit het dorp. Kijken we naar Elsloo als geheel dan kunnen we concluderen dat Elsloo over een rijk verenigingsleven bezit. Dit is alleen mogelijk door mensen die zich als vrijwilliger hiervoor inzetten. 

 

Het was voor ons volkomen duidelijk dat we iets met het idee ‘de vrijwilliger’ moesten doen ten tijde van de uitbarsting. Het zal u niet verwonderen dat al snel stad en land werd afgereisd op zoek naar objecten die tijdens de jaarwisseling even een ander onderkomen zouden krijgen om onze aandacht te vestigen op de vrijwilligers uit Elsloo. Helaas..   Of misschien ook wel gelukkig troffen we maar weinig geschikte objecten aan die aan onze eisen voldeden. Maar wat nu, was de vraag? Moesten we het hier dan bij laten? Zo’n mooi idee en er dan toch niks mee kunnen ten tijde van de uitbarsting?

Het beeld

 

Naam:

Door en Voor

 

Aangeboden door:

Vesuvius Club Elsloo

 

Waarom:

Ter ere van de vrijwilligers van Elsloo

 

Gemaakt door:

Jackie

 

Video:

Voor de video van de onthulling

Klik hier

 

Foto’s:

Voor de foto's van de onthulling en het beeld

Klik hier

Gelukkig kwam er uiteindelijk iemand met het prachtige idee om de rollen eens om te draaien. Waarom tonen wij als Vesuvius Club Elsloo niet ook eens het initiatief om een beeld te laten maken? Ten eerste natuurlijk om de vrijwilligers uit het dorp Elsloo voor eeuwig te eren. Maar het was ons niet alleen hierom te doen. Ook tonen we volgens ons hiermee aan dat het de Vesuvius Club echt niet alleen gaat om het ontvreemden van beelden tijdens oud en nieuw. 

 

Het beeld moest ook nog een naam krijgen.

‘De Vrijwilliger’ is wel een erg voor de hand liggende naam. De naam is daarnaast ook al gebruikt voor andere beelden. Wij hebben onze hersens nog eens goed laten kraken en kwamen zo tot de volgende naam: ‘Door en Voor’. Dus Door vrijwilligers en Voor vrijwilligers. Deze naam weerspiegeld precies hoe Elsloo in elkaar steekt en daar kunnen wij alleen maar trots op zijn.

bottom of page