top of page

Dag 1 Vesuvius Tentfeest Elsloo 2016

Dag 1 van het Vesuvius Tentfeest 2016 is een feit. De openingsdag van een hopelijk heel mooi weekend was weer geslaagd.

Na hard fysiek en denk werk en een strakke organisatie kon de tentfeest donderdag beginnen. Traditioneel begonnen we met een buurtenquiz en de opkomst was erg goed. Wij genieten altijd weer van al die fanatieke buurten, van jong tot oud gaan ze voor de hoofdprijs. En die hoofdprijs is niet eens zozeer wat er gewonnen kan worden, maar die eer, die eer is waar het eigenlijk allemaal om gaat.

In de quiz hadden we verschillende rondes zoals: vragen rondes, doe rondes, verzamel rondes. Buurten vlogen vol snelheid over de stormbaan, de buurt met een korfballer had geluk want er werd ook op de korf geschoten voor punten. Bij de verzamel ronde kwam er weer van alles voorbij wat de buurten moesten verzamelen. Een aantal van deze voorwerpen waren: Een opblaaspop, twee opgeloste Rubiks kubussen, ouderwetse playboy met harige foto’s, een houten plank met 10 verschillende kleuren. Het ging maar door en elke buurt loste het op zijn eigen creatieve manier op.

Nieuw was de selfie ronde, de mensen moeten een selfie maken met verschillende dingen en mensen. Bijvoorbeeld: met de oudste inwoner van Elsloo, een kameel, de lelijkste persoon van je buurt, de dorpsgek, het huis van de burgemeester van Ooststellingwerf.

Uit eindelijk was er dan ook een winnaar, niet alleen voor beste buurt maar ook voor beste outfit en beste spandoek. De outfit moest een aanmoediging voor ODIS zijn vanwege het 75-jarig jubileum van de korfbalvereniging. Jan Siedsma was het mooist en origineelst verkleed en daarom de gelukkige. Hij won entree kaartjes voor het hele tentfeest weekend.

De strijd om beste spandoek is gewonnen door buurt Tronde, met dit spandoek moesten ze reclame maken voor de nieuwe straat die in Elsloo gaat komen maar waar de huizenbouw uitblijft.

Dan de prijs voor beste buurt. Op de derde plaats met 43 punten buurt Olde Brink, op de tweede plaats met 46 punten buurt Centrum en de winnaar van de quiz was buurt Tronde met 48 punten. Zij wonnen de cheque van €150,- voor een buurt BBQ.

Een geslaagde avond, maar zeker niet alleen door de mensen en de quiz. Square Melons voorzag de avond van de muzikale klanken, vol energie en met splinter nieuwe nummers in hun repertoire. Het publiek kon dit goed waarderen en heeft de vloer al flink op de proef gesteld. Springen, dansen en een drankje op de klanken van de band Square Melons, een betere opening kun je niet krijgen.

Bedankt en tot vanavond.

Video met sfeerbeelden van de donderdag avond:

Video door Een Koala - Menno Boersma


bottom of page