top of page

Uitbarsting 2017

De vulkaan heeft weer gespuwd, de Vesuvius was op volle kracht.

Allereerst namens ons een heel goed, gezond en subliem 2017.

Oudjaarsdag stond in het teken van de bezoekjes bij de 70+ers van Elsloo, dit jaar boden wij een grote paraplu aan en dat viel goed in de smaak.

Toen was het 1 uur en begonnen we met het doornemen van het jaar 2016 doormiddel van losse sketches met wat vleugjes humor en sarcasme. De hele club kon daar even zijn acteer kunsten vertonen, misschien niet altijd Oscar waardig maar het publiek ontving het heel positief en heeft het eerste uur van 2017 lachend kunnen doorbrengen.

Kado's.

Uiteraard hadden wij ook weer de nodige kado's geregeld voor de verenigingen van Elsloo.

- Voor Concordia hadden wij 2 P-Bones, wat zijn p-bones? Plastic trombones.

Want concordia wil meer voor de jeugd gaan doen en lessen verzorgen op de basisschool.

- De school wilde graag een schminkdoos voor feestjes en musicals en twee LED-buitenlampen met sensor voor aan de school zodat het plein altijd verlicht is.

- De Maandag ochtend ploeg wil nog meer doen voor het dorp dan ze al doen en konden een bosmaaier en kettingzaag daarbij heel goed gebruiken, samen met de SVAE bieden wij daarom deze tools aan.

- Als mede tassen sponsor van het vierde van Trinitas boden wij voetbal-tassen aan samen met Bouwbedrijf Stellingwerf sinds 1 januari het nieuwste bouwbedrijf van Elsloo.

- De peuterspeelzaal wilden nieuw zand voor in de zandbak en nieuwe schepjes om te spelen in het zand.

- Voor de SVAE hadden wij een Boeken kast, om een boeken ruil en leen systeem te creëren hier in ’t anker.

- De korfbal jeugd wilde graag bidons hebben en dat leek ons een heel goed idee.

- De toneel vereniging wil graag nieuwe coulissen en daarom hadden wij een financiële steun in de rug, namelijk een Cheque van € 200,-.

- Een nieuw initiatief in Elsloo is de buurtkamer deze organiseren leuke middagen voor de ouderen van Elsloo, zei wilde graag bordspelen en die hadden wij.

De familie Vos zit sinds afgelopen nieuwjaarsnacht 10 jaar als uitbater in 't Anker en daar wilde wij vanuit de club een aardigheidje voor regelen. Wij gaven ze een spiegel met hun logo en het jubileum jaar. Na deze eerste 10 jaar hopen wij op nog vele jaren.

De stunt en de reden.

Eindelijk was er een wens van het dorp in vervulling gegaan. Een stuk landbouwgrond werd hiervoor opgeofferd. En vee maakte plek voor nieuwe huizen.

Kloosterheerd. Het nieuwbouwplan van Elsloo. De plek waar onder andere starters op de woningmarkt de ruimte krijgen. Werken aan de toekomst van Elsloo. Helaas zorgen de te hoge kavel prijzen ervoor dat het onaantrekkelijk wordt voor deze starters om hun huis hier te bouwen.

Enkele pogingen van geïnteresseerden om samen met de gemeente naar een oplossing te zoeken, gaf geen resultaat.

De Kloosterheerd bleef het gehele jaar er weer ongeroerd bij liggen. Het gras dat steeds hoger groeide zorgde ervoor dat het er steeds meer en meer verwaarloosd bij lag. Dit geeft bij het binnenkomen van het dorp vanaf de Kloosterweg een troosteloze aanblik.

Sinds een paar weken is het gras gemaaid en ziet het er iets meer toonbaar uit.

Nu er geen schot in de zaak zit wat betreft de nieuwbouw laat het maaibeleid van de gemeente wat te wensen over. Om er voor te zorgen dat het gras het gehele jaar kort wordt gehouden hebben wij een oplossing. Deze drie schapen uit Wassenaar gaan er voor zorgen dat Kloosterheerd er het hele jaar door netjes bij ligt. Uiteraard hopen wij dat dit slechts een tijdelijke oplossing is. En dat er snel woningen gebouwd gaan worden voor een gezonde toekomst in Elsloo.

Feest.

Toen was het tijd voor een feestje, wij hadden de band JustuzzZ geregeld en de dansvloer is geen moment leeg geweest. De sfeer hing er goed bij en iedereen is 2017 positief en vol energie in gegaan.

Kloosterheerd

Een kleine week voor de uitbarsting hadden wij bij Kloosterheerd het verlaten nieuwbouwplan omheind met afrastering netten en vast de waterbak en strobalen voor de schapen neer gezet. ook een verboden te betreden bord vanwege het feit dat het een toekomstig prive terrein is.

Meer foto's van de stunt en de aankleding op de kloosterheerd? Klik dan hier.


bottom of page