top of page

Uitbarsting 2019

De vulkaan heeft weer vlink gespuwd, de Vesuvius was op volle kracht.

Allereerst namens ons een heel goed, gezond en subliem 2019.

Oudjaarsdag stond in het teken van de bezoekjes bij de 70+ers van Elsloo, dit jaar boden wij een grote Vesuvius mok aan en dat viel goed in de smaak.

Toen was het 1 uur en begonnen we met het doornemen van het jaar 2018 doormiddel van losse sketches met wat vleugjes humor en sarcasme. De hele club kon daar even zijn acteer kunsten vertonen, misschien niet altijd Oscar waardig maar het publiek ontving het heel positief en heeft het eerste uur van 2019 lachend kunnen doorbrengen.

Kado's.

Uiteraard hadden wij ook weer de nodige kado's geregeld voor de verenigingen van Elsloo.

- De archiefcommissie heeft 2 nieuwe archiefkasten en een partij opbergdozen erbij voor opslag van het archief.

- De school wilde graag een driewieler en loopfiets. Ook hebben wij 16 nieuwe koptelefoons geregeld voor aan de computer.

- De SVAE heeft een nieuwe zoutstrooier om de vorst te bestrijden in de koude winterdagen. Ook hebben wij 2 nieuwe microfoon kabels geregeld, welke wij al in gebruik hadden.

- Bij het korfbalteam B1 heeft elke speler nu een hoodie met ons logo op de achterkant. Deze hoodies zijn bedoeld om voor-en na de wedstrijd te dragen.

- De tennis heeft een flink aantal nieuwe ballen erbij om lekker tegenaan te slaan.

- De volkdansclub vroeg om een CD met goeie muziek. Deze hadden wij geregeld en natuurlijk onze eigen CD "komt vrienden van Vesuvius"

-Voor de gym hebben wij een kruipwals set geregeld.

- Een nieuw initiatief in Elsloo is de buurtkamer deze organiseren leuke middagen voor de ouderen van Elsloo, zei wilde graag bordspelen en die hadden wij.

-Voor de ijsclub hebben wij 2 banken voor op het ijs laten maken. Deze kunnen worden gebruikt om de schaatsen onder te binden.

De stunt en de reden.

Speciaal voor onze ouderen in het dorp hebben wij opgehaald: een rollator!!

Omdat wij veel om onze ouderen geven en zowel veel gezelligheid als problemen op 31 december over ons heen krijgen is het tijd om hiervoor aandacht te vragen. De ouderen hebben het erg zwaar, de thuiszorg word minder en de zorgpremie gaat omhoog. Daarom komen wij ze tegemoet met dit hulpmiddel voor ouderen.

Hier willen we mee duidelijk maken dat er de laatste jaren teveel is bezuinigt op de zorg. Hierdoor hebben mensen in de thuiszorg minder tijd voor de oudere en dus weinig persoonlijk contact. Dit lijdt tot vereenzaming . We hebben in Elsloo natuurlijk de buurtkamer waar wij enorm blij om zijn en ons bezoek op oudejaarsdag bij de 70+ers. Maar is dit genoeg voor de ouderen om uit hun isolement te komen? Ook gaat de zorgpremie volgend jaar weer omhoog dit gebeurd al een aantal jaren. Binnen een aantal jaar zal de zorgpremie voor vele onbetaalbaar zijn. De mensen krijgen wel toeslagen om de premie betaalbaar maken, maar dit is ook geld wat we met zijn alle bij elkaar brengen in de vorm van belastingen. Dus aan het einde van de rit betaal je toch alles zelf!

Met het togen van een stunt proberen wij een standpunt duidelijk te maken en hier aandacht voor te vragen, er zitten hier verder geen slechte bedoelingen achter.

Feest.

Toen was het tijd voor een feestje, wij hadden de band JustuzzZ geregeld en de dansvloer is geen moment leeg geweest. De sfeer hing er goed bij en iedereen is 2019 positief en vol energie in gegaan.

Meer foto's van de stunt Klik dan hier.


bottom of page