top of page

Uitbarsting 2019/20

Zoals elk jaar zijn we op oudejaarsdag weer langs onze 70 plussers gegaan, dit doen wij altijd met veel plezier. Ons cadeau dit jaar was een prachtige Vesuvius muts en hiernaast kregen onze ouderen ook een heel mooie nieuwjaarskaart. We zijn de hele dag bezig geweest met het rondgaan bij onze ouderen. In de avond geven wij zoals gebruikelijk de verenigingen in het dorp ook cadeaus, dit zijn de volgende cadeaus:

  • Voor de kerstkuier een houten tafel

  • Voor de SVAE hebben wij 2 buitenlampen en een cheque ter waarde van 250 euro voor de groenvoorziening bij de nieuwe parkeerplaatsen

  • Voor de peuters een speelgoed werkbank met extra set gereedschap

  • Voor de basisschool meerdere spelletjes

  • Voor muziekvereniging concordia een lessenaar en andere muziek benodigdheden

  • Voor de gymnastiek een muziekbox en EHBO koffer

  • Voor de korfbal vier sporttassen voor hun shirts, hesjes en een nieuw scorebord

  • Voor de tennis een waterdichte buitenklok

  • Voor de voetbal een tasje voor de waardevolle spullen van Trinitas 4

Later in de avond hebben wij er zoals gewoonlijk weer een groot feest van gemaakt, dit keer met de leuke band Badshoes. Wij zijn dus weer knallend begonnen aan het nieuwejaar. Alleen had deze feestelijke periode jammer genoeg voor onze club wel twee gezichten. Dit door het onverwachte overlijden van onze ambassadeur en medeoprichter Henk Schurer. Wij hebben, in overleg met de familie van Henk, er wel voor gekozen om het feest door te laten gaan.

Bij deze willen wij graag jullie allemaal nog een keer de beste wensen voor 2020 wensen!

Verhaal bij de Stunt:

Zoals velen van jullie al weten, is het ons dit jaar weer gelukt om weer een prachtige stunt te kunnen tonen aan het dorp. Hiervoor hebben wij veel voorbereidingen moeten treffen. Het ophalen en vinden van een goede stunt is iets wat veel tijd en energie vergt van onze leden.

Als onderwerp voor dit jaar kozen wij het veelbesproken stikstofprobleem, wij waren van mening dat we geen sterker onderwerp konden uitkiezen dit jaar, na alle ophef en commotie over dit onderwerp. Daarom hadden wij voor de afgelopen jaarwisseling 7 grote letters van massief ijzer, die samen wel om en nabij de 2800 kilogram wegen, meegenomen. Deze letters hebben wij weg gehaald uit de gemeente Buren, deze gemeente ligt bij de grens van Gelderland en Utrecht. De 7 grote letters vormen de twee woorden TOT HIER. Wij zijn van mening dat het beleid in Den Haag de afgelopen jaren genoeg te wensen heeft overgelaten en daarom hebben wij deze stunt gekozen als symbool voor onze onvrede.

Met deze ludieke stunt wilden wij dus aandacht vragen voor dit stikstofprobleem, die meerdere sectoren heeft geraakt. Ook in ons Elsloo hebben wij zeker met dit probleem te maken. Kijk maar naar de vertraging die de aanleg van het parkeerterrein achter het anker heeft opgelopen door de nieuwe Pfas regels van de regering. Deze regels hebben er ook voor gezorgd dat meerdere bouwprojecten in Nederland gestaakt moesten worden of niet konden beginnen.

Ook vestigt ons Elsloo natuurlijk veel boeren en mensen met een connectie met de agrarische sector. Wij zijn bang dat door het huidige beleid van Den Haag er een sterke daling zal komen in de werkgelegenheid van Elsloo. De uitspraken van politici uit Den Haag over de halvering van de veestapel zijn dan ook bij ons in het verkeerde keelgat geschoten.

Er zijn ook andere sectoren de klos zoals de zorg en het onderwijs waarin de afgelopen jaren al zoveel in is bezuinigd, dit was ook de reden waarom wij vorig jaar de 5-meterhoge rollator uit Landgraaf, Limburg hadden opgehaald.

Dit alles heeft er toe geleidt dat wij gekozen hebben voor deze ludieke stunt. TOT HIER en niet verder!

Voor alle fotos van de stunt Klik dan hier.


bottom of page