top of page

Uitbarsting 2021/22

Zoals we allemaal weten, was dit weer een bijzonder jaar. Normaal gesproken geven wij een groot feest in de kroeg als uitbarsting. Als alternatief gaan we op wagens bij de mensen langs, echter was dat dit jaar een probleem. Vorig jaar hadden we een campagnekar zelf gemaakt en deelden wij champagne uit aan alle inwoners van Elsloo. Dit jaar was onze stunt zo groot dat wij achter het anker een walk tru hadden georganiseerd. Zo kon toch iedereen de stunt van dit jaar bewonderen. De stunt hebben wij 1 januari verplaatst naar de melkfabriek, hieronder de toelichting:


Onze stunt was dit jaar een mega-bouwbord met de tekst: “Hier komt onze Slimme Huizenfabriek”. Dit bord van 4 meter hoog en 24 meter lang, is afkomstig uit Almelo. Daar wordt door bouwbedrijf Plegt-Vos een huizenfabriek gebouwd. In deze fabriek gaan kant-en-klare woningen gebouwd worden, geschikt als starterswoning.


Met het ophalen van deze stunt willen wij graag aandacht vragen, voor de mogelijkheid om ook in ons mooie dorp starterswoningen te bouwen. Wij zien namelijk dat de jeugd van Elsloo veel moeite heeft met het vinden van een huis in Elsloo. Dit komt mede doordat de huidige huizenmarkt een gekkenboel is. Om het dorp leefbaar te houden is het volgens ons van groot belang om onze jeugd een plekje te geven. Want de jeugd is de toekomst! Het zou zonde zijn als Elsloo vergrijst, omdat er geen plek meer is voor 20 tot 30 jarigen. Het plaatsen van een fabriek voor starterswoningen is dan volgens ons een mooi begin!


Nu snappen wij dat zo’n grote fabriek natuurlijk niet iets is wat je zomaar even ergen neer kan zetten, maar daar hebben we gelukkig een oplossing voor! In Elsloo staat namelijk de oude Melkfabriek Z.O.H. op Zuid, deze staat al zo lang leeg dat het ondertussen ons een doorn in het oog is geworden en we weten dat veel dorpsgenoten deze mening delen. De vervallen staat van de oude Melkfabriek is niet iets om over naar huis te schrijven, dit zien wij dus ook graag anders. Door hier een huizenfabriek van te maken, vangen we dus 2 vliegen in 1 klap!! Dit bouwbord past dan natuurlijk ook het beste voor hetgeen waar we aandacht voor vragen.


Voor foto's klik hier

Vesuviusclub ElslooComments


bottom of page